Grădiniţa cu program prelungit nr. 22  din Timişoara funcţionează din anul 1969, într-o zonă centrală a oraşului, fiind situată pe strada Semenic nr.8. Subordonată M.E.N. şi I.S.J.Timiş, activitatea se desfăşoară într-o clădire special amenajată pentru preşcolari.

Unitatea funcţionează în regim de program prelungit 6-18, conform Programului Zilnic, oferind copiilor înscrişi servicii de cantină cu mic dejun, prânz şi o gustare la orele 15.30.
Grădinița cu Program Prelungit Nr.22 Timișoara a fost concepută ca grădiniță de aplicație pe lângă Liceul Pedagogic și a fost dată în folosință, parțial în februarie 1969. Din 1970 și până în 1990 a funcționat cu 8 grupe de copii preșcolari, după acest an, pe rând, 2 din cele trei grupe de creșă pe care le includea clădirea, au fost transformate în grupe de grădiniță, astfel încât, la ora actuală, funcționăm cu 10 grupe de preșcolari: 3 grupe mici, 3 grupe mijlocii și 4 grupe mari.

Fiind de la început o unitate de prestigiu a învățământului din Timișoara, aici făcând practica, pentru a deveni educatoare, multe generații de eleve ale Liceului Pedagogic și studente de la Universitatea de Vest – specializarea Pedagogia învățământului Primar și Preșcolar, Grădinița cu P.P. Nr.22 a beneficiat permanent de activitatea unor cadre didactice de foarte bună calitate, bine pregătie profesional, care au asigurat, în timp menținerea și creșterea permanentă a prestigiului ei.

Serviciile oferite de grădiniță includ mic dejun, prânz și o gustare la trezirea copiilor, acces la internet, asistență medicală în cabinet medical, un cabinet de asistență psihopedagogică, sală de sport și bazin de înot.